Om Hemvärnsgården

Hemvärnsgården är en anrik bygdegård, belägen i den stora, lummiga Hemvärnsparken i Kyrkheddinge strax utanför Staffanstorp. Gården är en välkänd fest- och samlingslokal, som använts för bröllop och tillställningar sedan mitten av nittonhundratalet.

Hemvärnsgården har de senaste åren genomgått en rejäl ansiktslyftning. I flera av salarna hänger nu glittrande kristallkronor, väggarna har fått nya kulörer, golven är nylagda och möblemangen utbytta. Den stora parken har också genomgått en uppfräschning och är sedan länge en populär plats att hålla vigsel i.

I den Stora Salen finns plats för omkring 140 sittande gäster som med lätthet har plats att dansa efter middagen. Det finns även plats för liveband i salen. I direkt anslutning till Stora Salen ligger Riddarsalen med soffor och fåtöljer. Riddarsalen kan även dukas upp för sittande sällskap om 35 gäster. Bredvid Riddarsalen finns Gyllne Salen, ett guldmålat sällskapsrum, som i sin tur ligger i direkt anslutning till den modernt inredda puben.

Gården ägs och drivs av Hemvärnsgårdens Bygdeförening; en liten och aktiv förening som verkar för en levande gård med aktiviteter året om. Mellan april och oktober bedrivs välbesökta och vida omtalade bakluckeloppisar, och ovanvåningens hyresgäst Motorhistoriska Klubben står för ett par populära evenemang. Föreningen har även aktiviteter i samband med t ex valborg, midsommar, nyår och pubkvällar.

Vi har även konferensmöjligheter i Stora salen med dubbla projektorer, whiteboard och ljudsystem med mikrofon. Hemvärnsgården är lämplig för kurser, samrådsmöten, föreningsaktiviteter m.m. Kontakta oss för Ert evenemang.

Sedan årsskiftet 2012/2013 är vi i föreningen stolta över att ha Restaurang MI & NI som krögare. MI & NI driver restaurang i det gamla stationshuset i Staffanstorp och det är de som tar hand om alla detaljer kring ert evenemang.

Varmt välkommen till Hemvärnsgården, vi hoppas att ni ska trivas hos oss!

 Hemvärnsgården är handikappanpassad och uppfyller kraven för tillgänglighet i offentlig miljö.
Klicka här för att läsa mer om Hemvärnsgården historia

 

Bilder från insidan

Entre

Storasalen

 

 

 

Riddarsalen

Gyllenesalen

Pubben ”Bakluckan”

 

Bilder från utsidan

Hemvärnsgården

 Parken