GÅRDEN

Hemvärnsgårdens bygdeförening äger och driver Hemvärnsgården, som är en välkänd och etablerad bygdegård i Kyrkheddinge, strax utanför Staffanstorp. Här har det hållits fest och bröllop i årtionden!

Hemvärnsgården är byggd 1862 och har tidigare varit prästbostad. En bygdeförening tog 1956 över fastigheten och sedan dess har det bedrivits bygdegårdsverksamhet på gården, som genom åren varit både stabsplats och övningsplats för hemvärnet. Hemvärnet har också gett gården sitt namn, som togs i samband med att föreningen tog över byggnaden efter prästen. Den lokala Hemvärnsföreningen och ”krutgubbarna” lade alltså grunden till den förening som än verksam än idag.

Numera har försvaret ingen aktivitet på Hemvärnsgården och den verksamhet som bedrivs görs i Hemvärnsgårdens bygdeförenings regi, som också är knuten till Bygdegårdarnas Riksförbund.

På Hemvärnsgården finns bl.a. av en stor samlingssal, Stora salen, med plats för ca 120 sittande gäster. Vid fester och högtider fungerar även Stora salen som danslokal efter måltiden. Plats för orkester finns och många olika varianter av uppdukning har passerat genom åren. I direkt anslutning till Stora salen finns en mindre sal, Riddarsalen, med plats för ungefär 30 sittande gäster. Det finns också ett par sällskapsrum; Gyllene salen, den stora hallen och Puben, som är väl lämpade för fördrink och mingel. Självklart finns också fullständig konferensutrustning på plats.

När du hyr Hemvärngården är det vår krögare som har hand om alla kontakter, visning av lokaler och själva genomförandet av ditt evenemang.

Varmt välkommen! Vi hoppas innerligt att du ska trivas på Hemvärnsgården!