Yogakurs start den 16/3 2020

Yogakurs start den 16/3 2020

Välkommen till ny yogakurs på Hemvärnsgården i Kyrkheddinge!

DDenna yogakurs kommer att inrikta sig på att fördjupa kunskapen kring sadhana, inom kundaliniyogan. Vi följer ett yogapass med 23 olika fysiska ställningar som är ganska enkla, men aktiva och dynamiska rörelser i takt med andningen. Förutom de fysiska övningarna kommer vi jobba med olika andningsövningar och meditationer. Yogaövningarna kan man göra efter egen förmåga. Till en del finns alternativa ställningar.

Yogalärare är Jayne Björkenstål som är internationellt certifierad kundaliniyoga och meditationslärare med olika fortbildningskurser och har fortlöpande yogakurser sedan 2007. Jayne är i grunden undersköterska med flera års erfarenhet inom vården. Nu arbetar hon som kurator inom hälso- och sjukvården.

Datum: 16/3, 23/3, 30/3, 20/4, 27/4, 4/5, 11/5, 18/5 och 25/5
OBS! Uppehåll vecka 15 och 16.
Tid: 18.00 – 19.15
Plats: Hemvärnsgården Kyrkheddinge
Kursavgift: 1125 kr

Ta med yogamatta/liggunderlag, vattenflaska och filt. Tänk på att ha mjuka kläder och att inte ha ätit en större måltid två timmar innan passet. Du behöver inga skor. Vid skador samt sjukdomar bör du rådfråga behandlare för att du ska veta vilka rörelser/övningar du bör undvika eller vara extra försiktig med.

Anmäl dig genom att sätta in kursavgiften på Hemvärnsgårdens Bygdeförening bg. 161-3967. Betalningen ska vara oss tillhanda senast två veckor innan kursstart. 

VIKTIGT! Märk betalningen med “Yoga 2020:2” och ditt namn. Vid intresseanmälan och frågor mejla Tina på sekreterare@hemvarnsgarden.com.

Om sadhanakursen

Denna yogakurs kommer att inrikta sig på att fördjupa kunskapen kring sadhana. Inom kundaliniyoga brukar man syfta speciellt på den yogautövning som rekommenderas mellan 04.00-06:30 på morgnarna, före soluppgången. Detta kan vi givetvis inte göra, men vi kan praktisera en utformad del på måndagskvällar varje vecka under yogakursen.

Sadhana betyder andlig utövning med daglig disciplin och är en personlighetsutveckling som ingår i en yogis vardag. När jag yogar utvecklar jag inte enbart min kropp och gör den mer flexibel, det händer positiva saker med min mentala förmåga också ibland. Ökad koncentrationsförmåga, mindre ”ältande” kan vara en följd.

Vi följer ett yogapass med 23 olika fysiska ställningar som är speciellt utformat för att användas till just sadhana. Vi avslutar med att sjunga en av mantrasångerna i Aquarian Sadhana och kan därmed gå igenom alla sångerna under kursens gång.

Yogaövningarna kan man göra efter egen förmåga. Till en del finns alternativa ställningar. Det är ganska enkla rörelser i takt med andning. En aktiv och dynamisk form av yoga.

Under kursen kommer du också att få ta del av andningsmeditation, djup gongavlsappning, Yoga Nidra och klangskålsavlappning etc.

Efter kursens slut kan du få ta foto på yogapasset för att sen kunna fortsätta hemma.

Du behöver inte ha gjort yoga tidigare men ifall du har en skada eller liknande bör du ha rådfrågat din behandlare så att du vet ifall det finns någon ställning du bör undvika.

Sat Nam och välkommen!

YogaJayne